MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) doen wij graag en vinden wij vanzelfsprekend. Een gezonde mix van people, planet, profit vinden wij belangrijk.

Zo is ons pand is 95% gasvrij, heel goed geïsoleerd en hebben wij zonnepanelen en een warmtepomp. Het merendeel van het nieuwe hout in ons verbouwde pand is FSC-hout en er zijn op diverse plekken oude gebinten hergebruikt. Het energielabel van ons pand is A+. Afval scheiden doen wij zo maximaal mogelijk. Zo voeren we plastic, groente- en fruitafval, papier, glas, batterijen, lampen en incontinentiemateriaal gescheiden af.

Het groente- en fruitafval wordt vanzelf compost op onze composthoop. Deze compost gebruiken we in onze eigen moestuin. De groente en het fruit in onze moestuin is onbespoten.

Verder werken we zoveel mogelijk digitaal, dus zo weinig mogelijk gebruik van papier. Het ‘aftekenen’ van de medicatie gebeurt door ons via een veilige online-medicatie-app en ook onze zorgdossiers zijn volledig digitaal. Dit scheelt heel veel papier.

Veel van onze medewerkers wonen in de nabije omgeving of in het dorp en komen op de fiets naar het werk. Enkele collega’s carpoolen.