MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) doen wij graag en vinden wij vanzelfsprekend. Een gezonde mix van people, planet, profit vinden wij belangrijk. ESG, ofwel Environmental, Social, and Governance, is een term die tegenwoordig wordt gebruikt om de duurzaamheids- en verantwoordelijkheidspraktijken van bedrijven en organisaties te beschrijven. Hieronder leest u wat wíj positief bijdragen aan de samenleving en het milieu.

Ons pand is 95% gasvrij, heel goed geïsoleerd en wij hebben zonnepanelen en een warmtepomp. Het merendeel van het nieuwe hout in ons verbouwde pand is FSC-hout en er zijn op diverse plekken oude gebinten hergebruikt. Het energielabel van ons pand is A+.

Afval scheiden doen wij zo maximaal mogelijk. Zo voeren we bijvoorbeeld plastic, papier, glas, batterijen, lampen en textiel gescheiden af. Het overige afval wordt verwerkt door ‘stopmijnafval.nl‘. De schade aan het milieu door het verbranden van het overige afval en het benodigde transport, compenseren we. Dit doen we doordat stopmijnafval.nl investeert in projecten van het FairClimateFund. Incontinentiemateriaal dat over is gaat naar een organisatie die zorgt dat het terecht komt bij mensen in oorlogsgebieden.

Het groente-, fruit- en tuinafval wordt vanzelf compost op onze composthoop. Deze compost gebruiken we in onze eigen moestuin. De groente en het fruit in onze moestuin is onbespoten.

Ook het incontinentie-afval wordt door ons apart ingezameld. Medicijnresten en chemicaliën die in urine zitten, vormen de grootste emissie in de zorgsector. Doordat wij géén gebruik maken van vervuilende po spoelers en vermalers maar van een inco-vacumeer-apparaat kunnen we samen een stap maken richting een milieuvriendelijke en eco-bewuste zorgsector.

Verder werken we zoveel mogelijk digitaal, dus zo weinig mogelijk gebruik van papier. Het ‘aftekenen’ van de medicatie gebeurt door ons via een veilige online-medicatie-app en ook onze zorgdossiers zijn volledig digitaal. Ook onze zorgrapportages zijn digitaal via een veilige app. Het gebruik van deze beide apps scheelt heel veel papier.

Veel van onze medewerkers wonen in de nabije omgeving of in het dorp en komen op de fiets naar het werk. Enkele collega’s carpoolen. En de bezoekers en teamleden die met de auto komen, parkeren hun auto op onze parkeerplaats met onkruid tussen de stenen. Speciale stenen waar onkruid makkelijk tussen kan groeien.

Regelmatig werken er mensen bij ons die extra aandacht of instructie nodig hebben. Dit gaat via de Participatiewet/doelgroepregister. Ook hebben diverse mensen die op weg zijn om weer ‘werkfit’ te worden bij ons een opstapje gekregen.