Dagbesteding

In de tuin en in onze huiskamer(s) bieden wij dagopvang. Woont u nog thuis maar zoekt u wel overdag een dagbesteding? Of uw partner, familie of mantelzorger wil graag ontlast worden? Dan bieden wij een passende dagbesteding voor u. Maar ook als u (nog) geen officiële dagopvang wilt maar wel langs wil komen, kan dat ook. Gewoon anderen ontmoeten of zinvol bezig zijn. Onze dagopvang is op dit moment beschikbaar op de dinsdagochtend en vrijdagen.

Samen met u gaan we in gesprek om uw interesses en achtergrond te horen. Op basis daarvan kijken we welke dagbestedingsactiviteiten voor u prettig zijn. Ook hierbij gaan we uit van de focus op ‘positieve gezondheid’. Wellicht geven creatieve activiteiten u energie. Of hield u altijd al van koken & bakken. Maar muziek luisteren en maken, tuinwerk of gewoon kletsen met medebewoners kan natuurlijk ook. Ook hebben wij een Tovertafel. Dit is een interactieve tafel waarbij we via lichtbeelden op een tafel aan de gang gaan met bijv spreekwoorden, spelletjes en muziek.

Ook kan de dagopvang een opstap zijn om kennis te maken met ons huis en de overstap naar het wonen bij ons een stapje dichterbij te brengen. Naast het wonen met 24-uursorg en de dagopvang zijn wij ook actief in andere projecten. Zo bereiden we met een aantal collega-organisatie in de gemeente Borger-Odoorn op dit moment een Alzheimercafe voor. Daarnaast organiseren wij samen met onze geestelijke verzorgster Helene Westerik periodiek ‘Kom erbij bijeenkomsten’ in het dorpshuis in Exloo. In deze openbare bijeenkomsten is tijd voor gesprek, bezinning en luisteren naar muziek in een kleinschalige setting.