Dagbesteding

In de tuin en in onze huiskamer(s) bieden wij dagopvang voor mensen die wonen in de gemeente Borger-Odoorn. Dit is kleinschalig en wordt als opstap gezien voor het wonen bij ons. Woont u nog thuis, is er nog geen appartement vrij bij ons maar zoekt u wel overdag een dagbesteding? Of uw partner, familie of mantelzorger wil graag ontlast worden? Dan bieden wij wellicht een passende dagbesteding voor u. Maar ook als u (nog) geen officiële dagopvang wilt maar wel langs wil komen, kan dat ook. Gewoon anderen ontmoeten of zinvol bezig zijn.

Samen met u gaan we in gesprek om uw interesses en achtergrond te horen. Op basis daarvan kijken we welke dagbestedingsactiviteiten voor u prettig en helpend zijn. En of wij de passende dagbesteding zijn voor u of uw naaste. De bekostiging van de dagbesteding gaat via de WMO-indicatie voor participatie/dagbesteding of via de WLZ-indicatie. Zie voor meer informatie ook het krantenartikel over onze dagopvang.

De dagopvang een opstap zijn om kennis te maken met ons huis en de overstap naar het wonen bij ons een stapje dichterbij te brengen. Naast het wonen met 24-uursorg en de dagopvang zijn wij ook actief in andere projecten. Zo verzorgen wij met een aantal collega-zorgorganisaties in de gemeente Borger-Odoorn het maandelijkse Alzheimercafe. Zie https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/drenthe/alzheimer-cafe-borger-odoorn