Dagbesteding

In de tuin en in onze huiskamer(s) bieden wij dagopvang voor mensen die wonen in de gemeente Borger-Odoorn. Dit is kleinschalig en wordt als opstap gezien voor het wonen bij ons. Woont u nog thuis, is er nog geen appartement vrij bij ons maar zoekt u wel overdag een dagbesteding? Of uw partner, familie of mantelzorger wil graag ontlast worden? Dan bieden wij wellicht een passende dagbesteding voor u. Maar ook als u (nog) geen officiële dagopvang wilt maar wel langs wil komen, kan dat ook. Gewoon anderen ontmoeten of zinvol bezig zijn.

Samen met u gaan we in gesprek om uw interesses en achtergrond te horen. Op basis daarvan kijken we welke dagbestedingsactiviteiten voor u prettig en helpend zijn. En of wij de passende dagbesteding zijn voor u of uw naaste. De bekostiging van de dagbesteding gaat via de WMO-indicatie voor participatie/dagbesteding of via de WLZ-indicatie.

De dagopvang een opstap zijn om kennis te maken met ons huis en de overstap naar het wonen bij ons een stapje dichterbij te brengen. Naast het wonen met 24-uursorg en de dagopvang zijn wij ook actief in andere projecten. Zo verzorgen wij met een aantal collega-organisatie in de gemeente Borger-Odoorn het maandelijkse Alzheimercafe. Zie https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/drenthe/alzheimer-cafe-borger-odoorn