Dagbesteding

In de tuin en in onze huiskamer(s) bieden wij dagopvang. Woont u nog thuis maar zoekt u wel overdag een dagbesteding? Of uw partner, familie of mantelzorger wil graag ontlast worden? Dan bieden wij een passende dagbesteding voor u. Maar ook als u (nog) geen officiële dagopvang wilt maar wel langs wil komen, kan dat ook. Gewoon anderen ontmoeten of zinvol bezig zijn. Onze dagopvang is op dit moment beschikbaar op de dinsdagen en vrijdagen.

Samen met u gaan we in gesprek om uw interesses en achtergrond te horen. Op basis daarvan kijken we welke dagbestedingsactiviteiten voor u prettig zijn. Ook hierbij gaan we uit van de focus op ‘positieve gezondheid’. Wellicht geven creatieve activiteiten u energie. Of hield u altijd al van koken & bakken. Maar muziek luisteren en maken, tuinwerk of gewoon kletsen met medebewoners kan natuurlijk ook. Ook hebben wij een Tovertafel. Dit is een interactieve tafel waarbij we via lichtbeelden op een tafel aan de gang gaan met bijv spreekwoorden, spelletjes en muziek.

Ook kan de dagopvang een opstap zijn om kennis te maken met ons huis en de overstap naar het wonen bij ons een stapje dichterbij te brengen. Ook hebben wij het project ‘Ouderenontmoeting in Exloo’. Mensen uit Exloo die zin hebben in een kopje koffie, een activiteit of een gesprek kunnen langskomen zonder dat perse officiële dagopvang of vrijwilligerswerk moet zijn. Dit project is mogelijk gemaakt door subsidie van LEADER.