Vrijwilligers & vacatures

Vacatures

Op dit moment zoeken wij een verzorgende ig. Klik hier voor meer informatie.

Bij ons werkt een divers, bevoegd en bekwaam team van verzorgenden IG, verpleegkundigen, helpenden, gastvrouwen, medewerkers schoonmaak en een klussenman. Wij worden ondersteund door diverse vrijwilligers, leerlingen en stagiaires. Met elkaar vormen wij een goed, positief ingesteld team. Uit ons medewerkerstevredenheidsonderzoek van november 2022 bleek wederom een hoge tevredenheid! Ben je op zoek naar een baan in een jong, ontwikkelgericht, positief bedrijf? Wij werken met een team van vaste gezichten voor onze bewoners. Wij hebben hart voor de zorg, zijn zelfstandig, aanpakkers én positief ingesteld. En dat in een prachtig pand met een huiselijke sfeer en grote buitenruimte. Spreekt dit je aan? Elders werkervaring opgedaan? Herintreder? Pas klaar met de opleiding verzorgende ig of op zoek naar een (maatschappelijke) stage? Ook al hebben we geen vacatures open staan, stuur ons een open sollicitatie per email via info@verzorgdwoneninexloo.nl. Alvast hartelijk dank voor je interesse! Wij zijn overigens ook een erkend leerbedrijf. Via https://www.s-bb.nl/ kun je kijken of er ‘openstaande’ leerling-opleidingsplaatsen bij ons zijn.

Vrijwilligers

Bij ons zijn diverse vrijwilligers die graag iets doen met onze bewoners. Vindt u het leuk om iets cultureels op te pakken met onze bewoners of dagopvangdeelnemers? Naar de markt in Exloo lopen met één van onze bewoners op woensdagmiddag? Iemand voor een ritje om naar de landerijen te kijken? Een keer koken voor onze bewoners? Diverse jonge en oude mensen uit Exloo en omgeving zijn vrijwilliger bij ons. Voelt u mensen goed aan en weet u waar u iets toe kan voegen? En gaat u ook uit van het positieve? Dan zou vrijwilligerswerk bij ons iets voor u kunnen zijn. Op dit moment zoeken we nog vrijwilligers die het leuk vinden om te fietsen (duofiets), wandelen of een goed (Nederlands of Drents) gesprek te voeren met onze bewoners (af en toe of bijvoorbeeld eens per week). Ook zoeken we tuinvrijwilligers, lees hierover meer hieronder.

In onze grote moestuin aan de Zuiderhoofdstraat 20 verbouwen we groente. Naast de moestuin hebben we een pluktuin met vakken waarin jaarlijks voorjaarsbollen en in de zomer eenjarige bloeiers in geplant worden. Rondom de moestuin hebben we al brede bestrating. We gaan in de moestuin zelf nu ook brede bestrating aanleggen, zodat de bewoners nog meer van de tuin kunnen genieten.

Naast onze vaste tuinvrijwilliger, onze tuinman én één van onze bewoners die vaak in de tuin werkt, kunnen we nog een paar mensen met groene vingers gebruiken. Het is de bedoeling dat er gezamenlijk gewerkt wordt op een vast dagdeel in de week. Heeft u groene vingers, bent u graag buiten bezig en/of heeft u ervaring met moestuinieren dan bent u van harte welkom. De tuin is biologisch en er wordt gewerkt met de eigen compost. U draagt zorg voor het zaaien, de aanplant, het onderhoud en de oogst. Wij zorgen voor de koffie met koek. Veel van onze bewoners lopen regelmatig in de tuin en zullen een praatje met u aangaan.

De oogst van bloemen, fruit en groente wordt in eerste instantie gebruikt voor onze eigen bewoners. Bij overvloedige oogst delen we graag met onze vrijwilligers en teamleden. U doet de bewoners een groot plezier wanneer u zich aansluit bij de moestuingroep. Tijdens wandelingen wordt er volop van het van het fruit gesnoept en kijkt men graag naar de bezigheden in de tuin.

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger of wilt u even overleggen of vrijwilligerswerk iets voor u is? Of wilt u een keer een uurtje vrijwilligerswerk proberen of een keer meekijken met een andere vrijwilliger? Belt u dan met Erica Georgius van Verzorgd Wonen in Exloo. Telefoon 06-234 235 78. Of stuurt u een berichtje naar info@verzorgdwoneninexloo.nl.