Over ons

Rita van Breden (46 jaar, Exloo, verpleegkundige): ‘Meer en meer zijn wij er van overtuigd geraakt dat wij mensen willen helpen met méér aandacht. En hier wil ik meer tijd voor kunnen nemen dan in de reguliere zorg’. Erica Georgius (46 jaar, Exloo): ‘Wij zijn een kleinschalige particuliere 24-uurs woonzorgvoorziening op de Drentse Hondsrug in het dorp Exloo. Verzorgd Wonen in Exloo biedt wonen, zorg en dagopvang voor ouderen die niet langer zelfstandig kunnen of willen wonen. Wij bieden aandacht, kleinschaligheid en huiselijkheid. Bij ons woont u ruim en landelijk in een verbouwde boerderij die van alle moderne (zorg)gemakken is voorzien. Maar bovenal gaan wij uit van wat bewoners nog wel kunnen, we richten ons op ‘positieve gezondheid”.

Ondersteuning nodig bij het wonen en verzorgen door fysieke beperkingen en/of door dementie? Wij bieden u die ondersteuning 24 uur per dag. Verzorgd Wonen in Exloo is een hoogwaardig alternatief voor het reguliere verzorgings- of verpleeghuis. Bij ons is het dorps, huiselijk, gemoedelijk en heeft u een mooi uitzicht. De volgende reactie kregen wij spontaan in de mail: ‘Mijn moeder woont in een verpleeghuis. Ze wordt daar goed verzorgd en iedereen die daar werkt is ontzettend lief en begaan, maar toch mis ik de echte persoonlijke volle aandacht die iedere oudere zou moeten krijgen. Soms rij ik door Exloo en zie jullie project en denk, wauw, wat mooi dat dit er is en wat goed dat jullie dit doen’.

U wordt bij ons goed verzorgd en/of verpleegd. Bij ons wonen maximaal 15 mensen. Er kunnen bij ons ook enkele echtparen komen wonen. U houdt bij ons zoveel mogelijk uw eigen woonritme, uw eigen meubels en uw eigen gordijnen en dekbed. Het kan zijn dat u een andere woonplek voor uzelf zoekt omdat het lastiger wordt thuis te blijven wonen. Het kan ook zijn dat uw familie een geschikte woonplek voor u zoekt. Naast het wonen met 24-uurszorg bieden wij ook dagbesteding.