Over ons

Rita van Breden (Exloo, verpleegkundige): ‘Heel graag helpen en verzorgen wij ouderen met méér aandacht. En hier wil ik meer tijd voor kunnen nemen dan in de reguliere zorg’. Erica Georgius (Exloo): ‘Wij zijn een kleinschalige particuliere 24-uurs woonzorgvoorziening op de Drentse Hondsrug in het dorp Exloo. Vanaf 2018 bieden we wonen, zorg en dagopvang voor ouderen die niet langer zelfstandig kunnen of willen wonen. Wij bieden aandacht, kleinschaligheid en huiselijkheid. Bij ons woont u sfeervol, ruim en landelijk in een verbouwde boerderij die van alle moderne (zorg)gemakken is voorzien. Maar bovenal leveren we maatwerk: zoveel mogelijk de mensen het leven, het levensritme en de levensstijl bieden die ze gewend zijn. Dat geeft een thuisgevoel.

Ondersteuning nodig bij het wonen en verzorgen door fysieke beperkingen en/of door dementie? Wij bieden u die ondersteuning 24 uur per dag. Verzorgd Wonen in Exloo is een hoogwaardig alternatief voor het reguliere verzorgings- of verpleeghuis. Bij ons is het dorps, huiselijk, gemoedelijk en heeft u een mooi uitzicht. Onze bewoners- en familietevredenheid is hoog. Eén van de reacties: ‘Wat een goede keuze om voor onze vader voor jullie plek te kiezen. Jullie warme zorg, jullie betrokkenheid, jullie prachtige pand, het is super’.

U wordt bij ons goed verzorgd en/of verpleegd. Bij ons wonen maximaal 15 mensen. Er kunnen bij ons ook enkele echtparen  wonen. U houdt bij ons zoveel mogelijk uw eigen woonritme, uw eigen meubels en uw eigen gordijnen en dekbed. Het kan zijn dat u een andere woonplek voor uzelf zoekt omdat het lastiger wordt thuis te blijven wonen. Het kan ook zijn dat uw familie een geschikte woonplek voor u zoekt. Naast het wonen met 24-uurszorg bieden wij ook dagbesteding. De dagbesteding gaat via een gemeentelijke WMO-indicatie of een WLZ-indicatie (=Wet Langdurige Zorg) en de 24-uurszorg gaat via een WLZ-indicatie.