Zorg

Wij verzorgen en verplegen circa 15 bewoners met aandacht en vanuit positiviteit. De 24-uurszorg is in handen van gediplomeerde en ervaren medewerkers. Wij ondersteunen u in de verzorging en verpleging, het bieden van een dagritme en het geven van ontspanning. Wij zijn geïnteresseerd in uw achtergrond, hobby’s en zaken waar u energie van krijgt. Onze zorg en begeleiding sluit daar zoveel mogelijk op aan. Overigens ontvingen wij van onze bewoners en hun families het mooie gemiddelde rapportcijfer 8,7 (bewonerstevredenheidsonderzoek november 2023).

De begeleiding en zorg die bij u aansluit, zit hem bijvoorbeeld in een flexibele tijd van opstaan en naar bed gaan, persoonlijke voorkeuren qua activiteiten en keuze in voeding. Daar sluiten we zoveel mogelijk op aan. Onze hulp bij het wonen en de zorg gaat uit van het positieve. Ondanks een fysieke of mentale beperking zijn er altijd dingen die wel lukken. Bijvoorbeeld mensen ontmoeten, samen of alleen uw hobby uitoefenen en zorgen voor een lach. Ook zijn we samen met het dorp Exloo actief om reeds bestaande activiteiten voor te zetten om het moment dat u bij ons woont. Denk aan het bezoeken van avonden van ‘Vrouwen van Nu’ en het deelnemen aan de zitgymnastiek in het dorpshuis in Exloo

Uw zorgbehoefte zal in de loop van de tijd wellicht veranderen. U kunt dan in principe bij ons blijven wonen. Uw zorgindicatie kan gedurende uw verblijf bij ons opnieuw bekeken worden. De administratie die hier bij komt kijken, verzorgen wij in overleg met u en/of uw familie. Heeft u of uw familie behoefte aan hulp en advies bij de ziekte dementie? Kijk dan eens op de website https://www.dementiedrenthe.nl/aanvragencasemanagementdementie van het Netwerk Dementie Drenthe. Op deze site vindt u meer informatie over dementie in Drenthe en het inzetten van een casemanager dementie. Wij zijn onderdeel van het Netwerk Dementie Drenthe.