Revalidatie

Heeft u na ziekenhuisopname een plek nodig om rustig te revalideren? Wilt u niet gelijk na een operatie naar huis met thuiszorg? Bij ons kunt u een aantal dagen of weken gebruik maken van onze revalidatiekamer. Onze zorgmedewerkers zullen u goed verzorgen. Voor uw familie en mantelzorgers kan het ook prettig zijn dat u tijdelijk bij ons verblijft. Het ontlast hen.

Graag maken wij er een geslaagde revalidatieperiode van. Daarom bespreken we vooraf met u en uw familie of wij een geschikte revalidatieplek kunnen bieden. Uw ziektebeeld, uw medicatie, eventuele complicaties zijn voor ons belangrijk om te weten. Dan kunnen we inschatten of we de benodigde zorg kunnen leveren. Ook overleggen we dit vooraf even met onze huisarts. Zo zijn we goed voorbereid op de revalidatieperiode. Onze revalidatiekamer is in principe bedoeld voor ouderen die een revalidatieplek nodig hebben na ontslag uit het ziekenhuis maar gericht zijn op weer naar huis gaan. U heeft dan van uw huisarts of van het ziekenhuis de indicatie ‘eerstelijns verblijf laag complex’ ontvangen.

De kosten van onze revalidatiezorg vallen voor een deel onder uw ziektekostenverzekering. Afhankelijk van het type verzekering worden deze kosten in meer of mindere mate vergoed. Wij factureren de revalidatiezorg inclusief de verblijfskosten bij u, u declareert dit bij uw eigen ziektekostenverzekering. Wij zijn niet aangesloten bij het regionale samenwerkingsverband van verpleeghuizen en ziekenhuizen die gezamenlijk op zoek gaan naar een leeg bed in de regio. Ziekenhuizen, transferverpleegkundigen, huisartsen, uzelf en uw familie kunnen ons rechtstreeks bellen om de mogelijkheden bij ons na te gaan. Als u uw zorgverzekeraar belt om de vergoeding na te gaan: wij hebben geen contract met het zorgkantoor voor revalidatiezorg dus bij ons is sprake van zogenaamde ‘ongecontracteerde’ zorg. Aangezien u bij ons prachtig verblijft in een ruime kamer vragen wij iets meer vergoeding per dag dan u vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar.